De Bijenkorf

De Bijenkorf

De Bijenkorf

Ik zit erop en ik doe eraan, had ik al geschreven (Een kenner). Om nog beter te snappen wat anderen (niet) drijft die eraan doen en erop zitten, doe ik een cursus. Vrij vertaald zou ik zeggen de cursus: ‘Hoe dan?!?’

Mijn nieuwste inzicht speelt zich af in de bijenkorf. Allemaal bijtjes bij elkaar, broertjes, zusjes, ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s, verre neven en nichten. Ze werken ook allemaal hard aan, ofwel onderhoud van de raat, de koningin op haar wenken bedienen, honing maken, hier en daar een jonge bij wat opvoeden, gewone bijendingen zeg maar.

En nu komt het. Stel er is gedoe over het onderhoud van de raat (een celletje meer of minder, of net niet groot genoeg), of over de opvoeding; je kent het wel, ik zeg maar zo ‘eigen op(ge)voedervaring spreekt boekdelen’. Allemaal gedoe, soms wat groter, soms wat kleiner, maar wat gebeurt er als dat gedoe niet wordt uitgesproken en opgelost?

Dus dat. Je hebt gedoe over de (eeuwig durende) verbouwing en (uiteraard) de opvoeding van de kinderen en je partner begrijpt je totaal niet. De irritatie groeit, je denkt: ‘Serieus, er wordt weer niet naar me geluisterd?’. Next thing you know, pak je je tas en stapt op de fiets. Linea recta naar de Bijenkorf. Daar sta je, met dat leren jasje in je hand en de gezamenlijke bankpas, bij de kassa. Afrekenen maar.

Zo gaat dat dus. Als partners heb je verschillende rollen. Jullie zijn geliefden, misschien samen ouders/ verzorgers, financiële en zorg partners in een gezamenlijke huishouding, sportmaatjes. Als er gedoe is in een of meerdere van die rollen, en je gaat dat niet aan, heb je kans dat je bij een andere kassa gaat afrekenen. Bijvoorbeeld die van de Bijenkorf. Kinderen die na tig (al dan niet vriendelijke) verzoeken hun kamer niet opruimen, worden afgerekend bij de vrijdagavond kassa: die gaan vrijdagavond dus niet uit. Afrekenen tussen partners gebeurt regelmatig op de beddenafdeling: geen seks.

Ik zou zeggen lekker shinen in je leren jasje en reken daarna ook nog even af bij de goede kassa. Dat werkt beter op de beddenafdeling.

b1de3054-8cdf-4c7e-bb4a-64e1847a2601
Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.