Over mij

Over mij

Over mij

Leven en Sprankelen
Ik ben Ylanga van der Geld, seksuoloog NVVS. Ik ben de eigenaar en oprichter van Toolsz to Touch. Daarnaast ben ik ook medisch specialist in de radiotherapie. Dat is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met bestralingsbehandelingen.

Seksuologie en radiotherapie hebben voor mij een belangrijke overeenkomst. Bij beide specialisaties gaat het om het leven zelf. Het leven dat bedreigd kan zijn door een ernstige ziekte. Het leven dat minder sprankelend kan voelen, omdat seksualiteit niet de gewenste plaats inneemt.

Hart bij de Seksuologie
Als radiotherapeut-oncoloog FECSM heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om over seksualiteit te praten. Uit nieuwsgierigheid en om meer te kunnen betekenen voor mijn patiënten op dit gebied, ben ik mij gaan specialiseren in de seksuologie.

Ik wil mensen die vastlopen op het gebied van seks (weer) laten ervaren dat fijne seks bestaat. In mijn manier van werken zijn empathie, humor, confrontatie en veiligheid belangrijk. Ik zorg ervoor dat je de ruimte voelt om jezelf te zijn, te groeien en jezelf te worden. Kernwaarden zijn respect, passie en plezier.

Opleiding en werkervaring Seksuologie NVVS | FECSM
Tussen 2016- 2018 heb ik de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie) erkende opleiding seksuologie bij de RINO in Amsterdam gevolgd en afgerond. Mijn seksuologische werkervaring heb ik opgedaan op de afdelingen Radiotherapie en Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het LUMC. Ook binnen de revalidatie seksuologie heb ik ervaring opgedaan.

Kwalificaties
Januari 2020: Europese registratie medische seksuologie. Hieraan refereert de titel ‘Fellow of the European Committee of Sexual Medicine’ (FECSM).                               September 2021: Nederlandse registratie seksuoloog NVVS.

Toolsz to Touch werkt samen
Ik werk in mijn eigen praktijk Toolsz to Touch. Vanaf februari 2022 ben ik ook verbonden als seksuoloog NVVS aan het Spaarne Gasthuis en werk ik samen met Curilion, expertisecentrum voor vrouwenzorg. Het is fijn om multidisciplinair te werken en laagdrempelig te kunnen overleggen. Daarnaast werk ik samen met Indivuniek, praktijk voor seksuologie en psychologie in Alkmaar.

Onderwijs geven
Naast seksuologische behandelingen, geef ik ook gastcolleges seksuologie. Dit doe ik aan de UvA, de UU, en de (consulenten) seksuologie opleidingen van de RINO in Amsterdam en Utrecht.

Intervisie en Scholing
Om op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, volg ik regelmatig bijscholingen. Binnen de intervisie bespreek ik ingewikkelde vraagstukken/situaties.

Bestuur NVVS
In maart 2020 ben ik als penningmeester toegetreden tot het bestuur van de NVVS. Vanuit deze positie wil ik het bewustzijn vergroten voor het belang van seksuologische zorg.

Opleiding en werkervaring Medisch
Ik heb geneeskunde gestudeerd in Groningen en mijn coschappen gelopen in Curaçao. Na mijn specialisatie radiotherapie (Amsterdam UMC, locatie VUMC) heb ik in Australië, Curaçao en Nederland gewerkt als radiotherapeut-oncoloog.

Over mij
Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.