Seksuele problemen

Seksuele problemen

Seksuele problemen

Hoe vaak komt dat nou voor?
Seks kan helemaal vanzelf lijken te gaan, maar 11% van de Nederlandse mannen en 15% van de Nederlandse vrouwen ervaart 1 of meerdere problemen op seksueel gebied (bron: Graaf H. de, Wijsen C. (2017) Seksuele gezondheid in Nederland. Rutgers).

Veelvoorkomende seksuele problemen
De problemen lopen uiteen van minder zin hebben tot te snel klaarkomen. Van pijn hebben bij het vrijen tot geen erectie kunnen krijgen of houden. Heb je moeite met klaarkomen of lukt het je niet om opgewonden te raken/te blijven. Ervaren jullie spanningen in jullie relatie nu er iets speelt op seksueel gebied en lukt het niet om er anders mee om te gaan. Voel je je anders omdat je een andere seksuele voorkeur hebt.

Misschien (heb je een kinderwens en) lukt het niet om te vrijen met penetratie (geslachtsgemeenschap). Of ben je nu zwanger of net bevallen en ervaren jullie een verschil in verlangen en wensen. Heb je het idee dat iedereen alles al lang weet (en heeft gedaan), behalve jij. Of heb je juist vragen over seks en  anticonceptie. Ben je in de overgang en beïnvloedt dat je seksualiteitsbeleving. Ben je zoveel bezig met seks dat het je leven beheerst, of is er iets anders wat je zou willen veranderen.

Herken je hier iets van of loop jij tegen iets heel anders aan. Ben je er klaar voor om weer lucht en inspiratie ervaren? Jij en jullie samen zijn van harte welkom in de praktijk.
‘Sometimes your only available transportation is a leap of faith’.

Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.