Toolsz to Touch

Toolsz to Touch

Toolsz to Touch

Over mij
Ik ben Ylanga van der Geld, seksuoloog NVVS en radiotherapeut-oncoloog FECSM. De bevlogen eigenaar en oprichter van Toolsz to Touch. Wat mij drijft is om mensen die vastlopen op het gebied van seks te laten ervaren dat fijne seks (in al haar diversiteit) bestaat. Kenmerkend voor mij zijn de tools(z): empathie, humor, confrontatie, veiligheid en het creëren van ruimte om jezelf te zijn, te groeien en jezelf te worden. Kernwaarden zijn respect, passie en plezier.

Waarom seksuologie
In mijn werk als radiotherapeut-oncoloog zag ik vaak patiënten met problemen op het gebied van seks. Soms samenhangend met de lichamelijk gevolgen van de behandeling, maar zeker niet altijd. De enorme impact die seksuele problemen hebben op de kwaliteit van leven, wordt nog te weinig onderkend. Ik herinner me nog goed dat ik soms zelf, aan het eind van een gesprek, ook moedeloos aan de andere kant van de tafel zat. Me afvragend of, en zo ja, wat er nog mogelijk zou kunnen zijn om de klachten te verminderen. Ik kon het me oprecht niet voorstellen. Wel wist ik dat ik hier meer over wilde weten, meer voor patiënten betekenen dan een luisterend oor en mijn empathie tonen.

En dus seksuologie
Ik ben de NVVS erkende opleiding seksuologie gaan volgen bij de RINO in Amsterdam. Het was verrassend en bevrijdend om op een andere manier naar seks te kijken. ‘Ineens’ waren er mogelijkheden, de ’toolsz’. Het is een groot plezier om te zien wat er gebeurt als mensen zich vrij gaan voelen en zich hun seksualiteit (weer) toe-eigenen. Dat is wat ik wil bereiken met ‘Toolsz to Touch’.

 

PHOTO-2020-10-01-17-37-34
Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.