Werkwijze

Werkwijze

Werkwijze

Intake/ eerste afspraak
De eerste afspraak is het intakegesprek. Voor deze afspraak stuur ik je een digitale vragenlijst om in te vullen als voorbereiding. Voor de intake is soms één gesprek nodig. Soms is er een vervolggesprek nodig om alles in kaart te brengen. Belangrijk hierbij is om jouw/jullie hulpvraag of wens duidelijk en helder te maken. Hierna bespreken we het behandelplan.

Wanneer ik je niet kan behandelen
Het kan zo zijn dat tijdens, of al voor, het intakegesprek duidelijk wordt, dat er psychiatrische problemen spelen, waardoor de seksuologische therapie wordt bemoeilijkt. Dit zal ik dan met je bespreken. De praktijk is ook niet ingericht op de opvang van crisissituaties, dus in die gevallen kan ik met je meedenken wie je beter kan helpen. Ik kan je dan niet zelf in behandeling nemen.

De behandeling
Het doel van de behandeling is om jou/jullie zelf toolsz in handen te geven. Toolsz om jouw/jullie seksualiteit  opnieuw vorm te geven en te beleven. Als je met een partner komt, dan zie ik jullie beiden ook een keer apart.

De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Om te beginnen uit het geven van voorlichting en informatie. Later komen daarbij dan oefeningen (ook in de vorm van huiswerk). Dat kunnen seksuologische oefeningen zijn. Het kunnen ook oefeningen zijn om bepaalde overtuigingen en gewoonten te onderzoeken. Hiervoor gebruik ik o.a.  technieken uit de cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en inzichten uit (de oplossingsgerichte) relatietherapie. Als het nodig is, kan ik ook medicatie voorschrijven.

Sessies
Het aantal sessies dat nodig is, hangt af van de hulpvraag. Tussentijds kijken we samen wat er al is gebeurd en wat er nog nodig is. De sessies vinden 1 keer per 2 weken plaats. De tussenliggende tijd is bedoeld om dat wat je hebt geleerd ook te kunnen oefenen.

Consulten in de praktijk
In principe vinden consulten plaats in de praktijk. Het is ook mogelijk om consulten online te doen. Of een combinatie van beide als dat zo uitkomt/ gewenst is.

Videoconsulten
Videoconsulten vinden plaats via een beveiligde online videoverbinding. Het is mogelijk om met meer mensen in te bellen. Dus ook als jij en jouw partner op dat moment niet op dezelfde plaats zijn, kan een sessie wel samen plaatsvinden.

Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.