Naakt voor de klas met de Sekszusjes

Naakt voor de klas met de Sekszusjes

Naakt voor de klas met de Sekszusjes

De serie ‘Naakt voor de klas met de Sekszusjes’ van Krista en Marcelle Arriëns, die in 2022 werd uitgezonden bij NPO3 en waarvoor zij in April 2023 werden onderscheiden met de Seks en Media prijs van de NVVS is een mooi voorbeeld van originele en op maat gemaakte seksuele voorlichting die aansluit bij de behoeften van jong volwassenen. Ik mocht een van de seksuoloogjes zijn, die in de lockers van school woonden, in aflevering 1 (de eerste keer) en 6 (diversiteit) kloppen ze op mijn deurtje.

Naakt voor de klas met de Sekszusjes

‘Wat verwachten jongeren van hun eerste keer? Waarom gaan er naaktfoto’s rond en zien ze het verschil tussen èchte seks en de extreme porno die zo makkelijk te vinden is? In de nieuw serie Naakt voor de klas nemen de sekszusjes Krista en Marcelle Arriëns de seksuele voorlichting anno 2022 onder de loep. Want die schiet nogal tekort. Maar wat moet er anders en welke rol spelen ouders, leerlingen en docenten hierin?

Een half jaar lang lopen de zusjes rond op een middelbare school waar zij meekijken met de lessen seksuele voorlichting, waar ze leerlingen spreken over hun eerste keer, hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag en hoe het is om uit de kast te komen. En ze onderzoeken nieuwe vormen van seksuele voorlichting door zélf voor de klas te staan. Maar hoe ga je om met een klas die je een uur lang zwijgend aanstaart? En hoe expliciet kan je over je eigen ervaringen vertellen?’

 

Sekszusjes
Wil je het anders?
Ik kom graag met je in contact om te kijken hoe ik jou kan helpen. Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.